Ehouseman Race 2016 - Hospital Tanah Merah first runner up.

Posted in By beoma 0 comments

kejadahnyaa aku stop cerita pasal ehousman macam tu je last week hahaha. well it was torturing nak tunggu pukul 12 and the possibility yang the server might be opened anytime before 12. Yes, there is some possibility of that to happen. anyway tepat pukul 12 the site was opened untuk runners menggila daftar untuk penempatan and i was among the earliest batch to get in sebab masa aku dah masuk first page all my other friends tengah kalut kat loading screen. i know this because we made a chat room pakai steam app so aku dapat lively dengar and update anything from burg, and all my friends dekat cybercafe Orange setapak.

tangan aku sumpah menggeletar masa nak isi apa yang patut. and i got my little brother by my side untuk double check if i missed something. masa aku masuk next page baru kawan kawan aku dapat masuk and it was huru hara nak mampus and masa aku masuk third page untuk klik penempatan aku, there is one kekosongan for HUSM, excited gila but i forgot those advices jgn pick kalau tinggal sebijik camtu. so i clicked it and 2-3 saat pastu dia cakap dah penuh so i have to repicked my penempatan. so kena isi from second page balik and masa aku tekan Kelantan so that the menu for hospitals in kelantan scrolled down, aku tak tengok dah hospital apa aku cuma tengok bilangan penempatan. (at the end of hospital ada tulis numbers for kuota dia). aku nampak 3 and a flash of Tanah Merah tepi tu so it was hospital tanah merah. suck it! asalkan kelantan so i picked it anyway.

lepas tekan hantar, a box popped out saying aku dah memilih hospital tanah merah. aku tak tahu nak sedih or happy sebab i wanted HUSM (kufur nikmat). tapi ther server was jammed as hell all my friends macam huru hara gila. whatsapp group da kacau bilai dengan berapa org tak dapat login langsung.

huru hara. serius.

almost half an hour baru dapt cetak surat tawaran and be confirmed upon a surat lantikan yang aku dapat Hospital Tanah Merah. having the thought of i should have got HUSM, aku dapat taw only aku and aifa dapat hospital in kelantan. all other kelantanese friends didnt make it. aku bersyukur atas rezeki yang allah kasi ni and am feeling sorry for all my other friends who couldnt make it.

inshaallah ada hikmah dan ganjaran dia. mesti ada. this is a noble thing you guys are going to do. inshaallah.

and untuk kawan kawan yang belom interview and stuffs. also there must be something good coming ahead. kita yakin Dia maha Adil kan?