there goes my Nokia Lumia

Posted in By beoma 1 comments

21/1/2016

4.00 am - burg baru tertidur masa ni. i was already asleep at 3.3.0 am. tapi sempat caj fon aku and letak bawah katil.

4.30 am - "dup!" bunyi speaker burg bila wayar speaker di cabut dari pc. lampu cahaya pc burg tertutup dan somehow engine-like kipas pc burg tertutup dan bilik serta merta sunyi gila. aku tersedar. "blackout ke.." tapi aku masih mamai, baru sejam tertidur, aku bukak mata..

someone ran out from the room, our room was dark sebab lampu pc burg dah dimatikan and kipas pc dia pon dah tertutup. aku macam what the hell, aku ingat budak budak ni ke apa. but then ada figure kepala jenguk aku from di sebalik pintu. demm ! aku terus bangun seriously masih mamai dan bila aku keluar dari bilik aku, i can see someone ran out slipping pass thru our main door, lari keluar. rumah aku gelap. yang ada cahaya nya is from lampu koridor luar rumah that can only give me a view of that person's shadow from the back. badan dia gelap, badan saiz aku. baju dia fit gelap.

masa tu mulut aku still mumbling lagi sebab mamai so aku jerit woi woi jela aku cuba kejar sampai ke koridor tapi pencuri tu terus hilang macam tu je. yang aku dengar cuma a really distant door closed across the coridor dekat lif tengah. memang tak sempat pon nak kejar plus aku sorang sorang je masa tu. aku masuk balik cek fon aku-dah takde, cek fon burg. fon aku cuma tinggal cajer je. fon burg dia hempap bawah badan dia. alhamdulillah. kitorang cek pc burg, semua wayar dah dicabut,hard disk semua dah ada atas lantai pc dia tinggal nak kena angkat je lagi. alhamdulillah jugak. lukman and azri bangun sebab dengar aku jerit.(azri ada cakap somone toalk pintu bilik dia tapi dia tengah main fon dia masa tu and dia ingat budak budak ni jenguk dia so dia buat donno jela) kitorang masuk bilik farid sebab dia first room tepi main door. fon dia pon dah takde dah. dia letak sebelah dia je. kitorang kejut farid and yang lain untuk jaga rumah and few of us turun nak g report dekat pakguard and otw  masa aku dekat depan library aku nampak ada bangla dalam fakulti,( that time i dont know if its the same person yang masuk rumah aku) pukul 4.30 pagi, dekat jalan tar tengah jalan kaki ke arah CTC. aku jerit dekat bangla tu tapi dia tak layan aku, pakguard keluar sebab dengar aku jerit and kitorang report dekat pakguard pasal rumah kami kena pecah masuk. then kitorang bagitahu ada bangla dekat CTC (that time that bangla memang dalam view kitorang lagi masa tu tengah merayau rayau sekeliling CTC) so pakguard quickly pergi cekup bangla. two handphones were found with him dan satu salinan pasport. bangla tu cakap dia ingat ni airport (ni pakgurd yang bagitu sebab dorang yang interrrogate bangla tu). one of the handphone tu ada pattern that the bangla himself takleh unlock. another one ada nombor pelik2 perhaps yg tu memang dia punya la. tapi the first one tu macam bukan dia punya je.

that time salah sorang pak guard tu cakap dia ada nampak ada bangla on bike drop another bangla depan fakulti kat luar pagar (around pukul 4.30 pagi jugak) so the one bangla yang di-drop tu masuk thru the main gate tapi pakguard ingat tu student so dia biar masuk je. bro..... 4.30 pagi, bangla yang memang pure bangla kau duk sepuluh kilometer pon dah bleh cam muka bangla nokharom tapi still pakguard ingat student. the hell bro. student nak masuk every other night pukul 2 pagi pon kau suh tulis nama. ni 4.30 pagi, bangla plak tu. sorry to say aku seriously respect bangla, tapi betulla kerana nila setitik, any bangla yang nampak suspicious pada aku is damn untrustable.

lepas pusing pusing area ctc kitorang naik ke bilik kejap sebab exhausted and earlier pakguard cakap bangla tu tak bersalah and keep on blaming students sebab tak kunci pintu rumah and dorang syak ni students sendiri yang curi.

bro...

1) it is at 4.30 am
2) ada kes rumah kena pecah masuk
3) bangla berkeliaran dalam fak at the same time
4) dua phone ditemui
5) satu tu takleh nak unlock
6) bangla tu tak defend diri dia langsung he did not speak at all (when we were around)

seriously kalau students himself bukan ni cara dia. plus dalam fak ni batch kitorang je yang ada and i saw the back of the bangla yang ran out from our house. totally not a student.

at the first place macam mana boleh lepas bangla masuk fakulti ? nak kata tak perasan , u urself did said that u saw one bangla dropped another bangla earlier. and yet still kau lepaskan bangla thru that main gate.

lepas kitorang turun balik ke pondok pakguard sebab rasa tak puas hati kau tahu apa jadi, pakguard tu dah lepaskan bangla tu, sebab dorang yakin bangla tu takde kaitan. and aku tanya what about the handphone yang bangla tu takleh unlock ?

kau tahu dorang cakap apa ?

"bangla tu takleh unlock tadi sebab dia silap masuk simkad dia sebelum tu"

bro...