azizarief.

Posted in By beoma 0 comments

salam

few days ago kamil ada tanya dekat aku dalam lif lepas balik dari somewhere and dia apparently from jogging.

"amar, sapa aziz?"

first aku rasa segan seems like kamil nampaknya ada follow few past entry yang buatkan jiwa aku sebak, tapi kamil tanya pasal aziz so aku tersenyum. sebab how am i gonna describe aziz dalam few sentences sebelom lif terbukak dekat level 6 and kamil had to go out without wondering who is aziz. i am going to do an entry about aziz tapi for that moment aku just cakap.

"aziz tu, pembimbing rakan sebaya aku sejak zaman sekolah lagi"

aku senyum jelah lagak cool macam action movie mega movie cakap sepatah sepatah tapi padat. kamil masih dalam kepelikan tapi nampaknya dah level 6.

that describes enough of aziz actually. sejak dari zaman sekolah , zaman mrsm dulu lagi aku kenal si aziz ataupon panjang sikit azizarief. dulu bilik tidor sebelah sebelah je. dia H3 aku pulak H4 rasanya (aziz betolkan kalau salah) katil dia sebelah tingkap je so senang nak terperasan si aziz bila lalu H3.
kelas kitorang masa form four pon sebelah sebelah je. aku 4 Dinamik dia 4 Cemerlang.

aku pon tak ingat celah mana aku mula rapat dengan aziz ni sebab sedar sedar kitorang agak kamcing la. oh sebab PRS rasanya. haha banyak nya la kenangan masa PRS.

weh aziz ingat lagi tak malam night walk masa nak kena buli dengan senior? dalam surau masa kita kena kumpul ramai ramai gelap gila pukul 3-4 pagi. bila dia tanya sapa sapa yang rasa penakut atau lemah jiwa sikit. kau bisik mengaku dekat aku kau rasa takut aku pon takut jugak aziz aku pon mengaku dekat kau hahaha part tu sumpah lawak kau dengan aku je angkat tangan.

another time masa roll call ada senior mengamuk tak tentu pasal kita semua kena bersila ramai ramai tengok drama yang dorang buat, masa tu awal lagi. aziz aku ingat lagi kau ramas tangan aku sebab cuak gila aah masa tu aku pon cuak gila aziz haha tapi sekarang baru aku ingat balik kelakar la aziz.

aku lupa lah awek yang kau selalu usha tu from kelas mana tapi awek yang selalu usha kau tu dari kelas aku tu pasal yang kita mula gosip non stop tu. jumpa luar kelas je nak sembang lepas tu masuk balik bila cikgu dah sampai.

kita jadik lagi kamcing bila kita betul betul dah jadi PRS sama sama. jadi anak buah cikgu zam and kauselor kita aku lupa nama dia. kita conquer bilik kaunseling so cool. then kita jadi wing captain sama sama jaga dorm turn kita roll call budak budak haha. we were a good team sampai lah satu masa ada benda tak kena. well there can be no drama in a friendship kau lari dari blok kadang aku lari dari blok aku tak ingat apa masalah tapi tak lama sangat pon. lepas tu kita kena keluar dari dorm sebab dah habis masa jadi wing captain then aku dah lost track cerita ni.

aku pon tak ingat how we ended the year. aku lupa mana kau dekat penghabisan form five. tapi kita tak pernah lost contact sejak dari situ. for whatever reason, facebook, twitter we had never stop. kau banyak bimbing aku aziz. aku asyik terpesong tapi kau selalu pesan untuk balik pada track aku.

tapi dah masuk 5 tahun tak jumpa kau aziz. ure getting bigger and bigger by day tapi kau makin professional. seiring lah tu ramai orang professional nampak besar. it is so corresponding. aku segan jugak dalam sibuk sibuk harian kau, masih ada masa nak bercerita and sembang dengan aku. haritu kita janji nak ketemu masa oktober sekarang sudah november. jangan terlambat sudah aziz. will find a good and right time.

banyak lagi cerita pasal aziz arief ni aku tak dapat nak keluarkan dalam satu pagi so mungkin ada azizarief Part 2 hahahaha

ni lah sedikit kompilasi gambar aziz untuk sapa sapa yang nak mengenali azizarief. sayang betol tak banyak gambar masa zaman sekolah.


aziz segak


prs 08/09


prs lagi


aziz segak sudah grad


aziz dan kawan nya yang terjelir


aziz segak 3


see aziz makin sihat (baca ; professional)

p/s : ingat lagi tak masa damia nak pindah sekolah ? haha