hamizul's first 5v5 tournament ! and it is against the chineseeee ! - kawan baik sampai mati sampai masuk syurga sampai bila bila

Posted in By beoma 0 comments

salaaaammmmmmmmmm lama betol tak update maafkan daku wahai sang musim !

its been a quite rough days last month i think its been a whole one month tak update langsung, did i? entah la malas nak check but i am in a good mood nak scribble up all the pieces of memories and sum it up here.

bulan lepas aku dapat posting phpm as first posting, sepatutmya accident and emergency tapi sebab nak tally dengan fakulti punya karnival makanya phpm diawalkan dari A&E. oklah tu bagus sikit memang kitorang pon tak perlu nak work hard sebab rasanya kerja kitorang memang totally black and white je tak perlu nak call call admin setting bas ke nak call pasukan aerobik dan qi gong and macam macam lagi. tapi selain dari tu kitorang kena settlekan questionnaire jugak sebab ada buat research lanjio penat gila buat research ni nak bahagi questionnaire bersepah sepah kering tekak doh nasib baik tak datang sakit kepala alhamdulillah.

tapi tu semua bukan big deal sangat la apa  haha karang group aku baca terkilan pulak dorang punya la bersemangat setting karnival aku take it for granted actually aku pon eksaited tapi aku lagi eksaited nak join IVG merangkap Intervarsity Games untuk fac medicine and aku participate dalam game basketball and the fakterd nya adalah IVG jatuh pada hari yang sama as karnival maka aku bingung resah gelisah sebab aku kena pilih either one and tak high school musical la kalau aku tak pergi basketball kan. so aku decide nak pergi basketball tapi pagi tu aku sempat join karnival kejap and i did as what dr ikhsan puzzled me to do. aku datang kejap karnival take part masa nak set up booths and balloons loomband and so on lepas tu sempat aerobik kejap then aku chow ke UTAR untuk ivg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



sumpah hodoh gila aku lari aku rasa masa ni aku dah exhausted gila penat gila









and kitorang malays ni kalau dah jumpa chinese dalam basketball ni memang susah jugak la nak menang nak nak point guard dorang pon nak sama tinggi dengan centre kami punya la lahanat tinggi gila tapi anyway fun jugak la sebab aku bukan nak menang sangat, match basketball aku main selama ni lebih kurang je macam dalam SAF SAF sebelom n IVG sebelom cuma this time ada hamizulafiqahyaudin anak sedara sabri aziz the son of salbee arshad so wohoooooo excited cecangat !

dari first year lagi kitorang planning nak masuk tournament sesama impian memang berapi dari dulu lagi. masa dekat shah alam pon kadang kadang malam malam ditemani bola basket pinjam dari zul hakim kitorang pergi cari court basket yang free free dekat uitm shah alam. nak main dekat main court tu tak berani nak guna sebab ada player star star tengah main so sekadar tengok jela. and lepas tiga tahun bermimpi ni baru dapat masuk tournament sesama. masa third year ni burg mula makin banyak involve dalam basketball. ada kasut baru lagi so makin bersemangat lah and penat jugak aku pujuk dia masuk IVG ni sebab memang la first tournament tobat tak yakin nya tapi sebab nak gamble for experience so who the hell cares kann. (game ni masa forth year)

kesian salahau sesorang kat tepi xdak orang brofist dengan dia hahaha


*tak pernah nak expect pon one day aku akan training basketball dengan burg under coaching radzi aka top yang aku anggap sebagai sifu sejak dari puncak alam. kitorang even kena denda pusing court dekat 15 kali sebab datang lambat masa tu perot penoh dengan lamb chop tapi i was so excited sebab the one who was running by my side that time is Burg*