drawing stuffs dan kembali pada hobi

Posted in By beoma 0 comments

assalamualaikum.

masa nak balik haritu hati aku dah tergerak dah nak bawak balik sekali drawing set yang ada dekat kolej tu. mana lah tahu bosan bosan dekat rumah boleh mula melukis konnonya aku bakal sibuk mengemas rumah dan revise balik lecture notes year 1 year 2 hinggakan pasti tak dak masa nak melukis. kepala ho dia lepas abes raya kembali duk sorang dekat rumah pagi pagi masyaallah bosan gilosssss. aku dah mati akal nak buat apa menyesal pulak haritu tak bawak balik drawing set yang ada dekat kolej tu. sangap gila nak melukis kat rumah yang ada semua cuma pensil 2B je and bukan pensil aku pon semua adik adik aku punya dah le eraser pon tak dak. kertas kosong A4 ada je tapi 70gsm kau smudge 2 kali dah nak terkoyak bla dok pong.

makanya harini aku pergi beli set baru. alah bajet je guna perkataan 'drawing set' nama macam kononnya ada set acrylic lengkap dengan burshes dan charcoal bagai beserta 24 jenis watercolour termasuk Buncho dan juga kain canvas. padahal aku beli kertas melukis 130 gsm 30 lai dengan dua pensil cukupla 2B dan 8B bersama pisau dan juga eraser. dan dua  batang pen merah dan pen biru. aim cuti ni nak lukis pakai pen macam aku lukis gambar burg dulu

tadi pagi pon aku ada melukis sedikit tu pon guna sebatang pensel 2B yang nak patah melukis pulak atas kertas A4 yang lembeks . ok lah kira warm up sikit sebelum tengah hari tadi keluar pergi beli drawing stuffs yang baru sikit.



cer teka sapa.