aku lagi sayang musim dari si burung twitter

Posted in By beoma 0 comments

someone said to me that twitter tu tempat mengarut je, takde faedah buat twitter. a few people did said. i cant deny that la memang twitter la tempat aku mengarut pong nak nak bila makin ramai geng geng mengarut muncul dekat twitter. aku dengan burg saja pon dah cukup mencemarkan twitter tu. walau orang lain mungkin tak faham. tapi twitter jugak lah tempat ko nak update anything dengan sangat laju seriously. macam incident MH17 haritu, aku rasa lepas beberapa minit kejadian tu benda terus merebak dekat twitter even pada waktu kurang aktif dah. walaupon mula mula sangat blur. and kisa kisah lain hal si kiki bagai pon benda trending dekat twitter bagai nak rak kau dengar banyak cerita. pasal komen komen tweet orang len yang entah pape tu jangan nak diambil peduli sangat la yang tu memang karut karut haha. else pasal kawan kawan and batchmate. dorang stock update pape pon dekat twitter. even sapa start pakai braces pon kau dah taw tak perlu nak tunggu masuk gambar dalam instagram. instagram kena tunggu edit crop invert twin vinttege bagai baru nak upload. dekat twitter cukupla dengan " sakitnya gigi buat prosedur ni" tu pon ko dah taw kalau tak braces, tampal gigi blobang. and kalau ada musibah menimpa pon twitter la tempat nak bagitahu semua orang macam pengumuman dah. kadang twitter jugak tempat kitorang tahu apa imran nak post kejap lagi dekat facebook mbbs hahaha. kalau tak kerana housemates dia macam qbear yang macam wikileak hahahahahaha sorry bear. kau the best informer. macam wikihow, wikimap, wikiyoujizz.  whatever.

tapi semalam jugak la aku decide nak kurang kan bertweet sebab banyak benda tak penting asyik di tweet dekat situ. benda tak patut citer kat orang pon sibuk nak tweet, tak yah cter la part emoshit. situ open sangat. taknak cter takyah cter la kan. tweet ni dah la susah nak track. tak macam blog. thats why aku rasa baik aku berblog je. tak semua orang tahu aku nak tulis apa. good reader and pendengar yang setia je yang akan bukak baca apa aku tulis dalam blog macam qbear. ya qbear suka baca blog aku pastu quote balik dekat twitter. nate mu haha. and the few person yang baca blog aku ni memang dah lama baca blog ni rasanya so dorang dah taw timeline kisah dalam blog ni haha. lagi satu apa ada dalam blog ni memang aku akan baca balik dari masa ke semasa, kalau bosan bosan waktu pagi layan emosi minum kopi dari vietnam dibancuh dekat cofee maker rm150 , aku akan scroll blog aku baca cerita lama senyum sorang sorang sampai la adik aku annoying dengan aku duk gelak sorang. kalau hujan turun kita bukak yang tagging 'winter' tagging tu part leleh leleh pasal hidup aku tunggu masa nak kena delete.

bagi orang macam aku yang suka tulis blog. i dont know i am a kind of touchy person yang feminine nak mampus or memang aku berjiwa sastera dan seni. amboih. tapi tulis blog best doh ! 

untuk kau baca balik satu hari nanti. ingat balik pada siapa kau pernah buat salah. ingat balik siapa yang pernah annoy kau haram jadah so that lepas ni kau berjaga jaga dan jangan jatuh ke dalam lobang yang sama. dan lagu background ni pon aku sukew tukar lambat laun nanti lah !