Tahun Tiga Fakulti perubatan UiTM

Posted in By beoma 1 comments

salam,

selalunya boleh cakap kononnya nak mengemas blog yang berhabuk tapi aku rasa baru lepas post entri dua minggu lepas. takdelah baru sangat kan. dan post pulak benda yang tak berapa nak berpekdah setakat emoshit je. minggu lepas pulak hari jumaat dah keluar result final exam yang third year. alhamdulillah lulus. and bersimpati jugak dekat kawan kawan yang kena pergi balik ke kolej sebab nak remedial bagai. Goodluck la guys ! elektif aku dah nak selesai, tinggal analyze data and buat report. tu semua lepas raya lah. tadak mood sekarang nak buat, dah la aku sorang je laki dalam group tu mesti lah kak tiya, zee, mai and khalifah tengah sibuk buat buat ketupat sekarang dan kalau ada group discussion pon karang aku pon malas nak bukak.

cuti kali ni lama gila, sebulan. medicine kalau sebulan tu dah bersyukur sangat sangat dah. mahu seminggu je kalau dak. lepas raya terus sambung. nasib baik ada elektif yang boleh disiapkan secara online. and tahun ni last lah cuti sebulan. tahun depan bila dah abis year 4, cuti seminggu je untuk masuk final year faculty of medicine of uitm.

gulp

overall result aku untuk 6 posting ni adalah B,C,B,C,C,C. yang B dua tu medicine and rural/urban aku pon dah lupa. tapi kalau B ruban ni macam kau dapat B dekat pendidikan islam sekolah rendah la, tak perlu belajar langsung pon kau boleh lulus. KSKB je semua tu. aku ni tak tahu lah nak consider pelajar average ke lemah. aku rasa lemah kot sebab ramai je orang dapat B paeds aku kecundang pergi ke C. ada orang tu siap tidor masa kelas akhir Prof Mar dapat B aku yg khusyuk dapat C. tak kisah sangat pon. sekadar muhasabah diri je. anyway aku dah bersyukur masih boleh pergi forth year. and semua ni baru permulaan kepada latihan amali perubatan. banyak gila lagi yang nak dipelajari.

dari aspek sosial pulak (part yang tak sabar nak cerita). third year ni lah aku mula jalan jalan pusing pusing sikit. selalu duk men dekat sg buloh tu je. banyak benda nak cerita tapi rasanya tak leh pergi detail. so aku rasa aku keep in draft jela. lepas grad aku post draft tu. haha nak cerita satu satu memang banyak gilos la. so enjoy the pics.
(gambar depan dewan exam fac selayang lepas final exam)
ni semua subgroupmate aku-gempak gila lah semua tak penat aku gelak. haha

(gambar dalam dewan kuliah fac selayang masa tunggu nak exam osce paed)
gambar gegurl group kami


(gambar dalam bilik kuarantin hospital sungai buloh)
ni gambar lepas habis long case ong aku dapat Dr Param

(gambar masa dekat teluk intan waktu rural)
ni dorang tengah tolong sorang pakcik tu berkebun, tak candidi pon, semua tengah freeze amik gambar haha

ni masa dekat rural tu dekat teluk intan, tempat ni banyak gila lah kenangan dia haih 

ni kompilasi gambar dekat kolam air panas sungkai ke apa entah 
masa weekend rural

ni kompilasi gambar masai panjat broga, tak silap aku masa ni aku tengah nak exam long case medicine. haha lepas dari pada ni kitorang pergi mandi dekat masjid apa ntah, masjid besi ke apa aku tak ingat lepas tu g alamanda for the first time. jakun ho

ni pon best-nak sampai sini gerak tengah malam lagi and kena tahan ngantuk sebab nak teman driver kita si fith

ni ponnn

rindu yang ni, rindu eddy buat gaya pelik pelik masa mandi





ni gambar masa aku dengan burg je pergi teluk intan pinjam kereta baby

pergi kampung badak sat cari rumah mak angkat tapi tak jumpa dia takde pergi ipoh haih tempat ni pon banyak kenangan

datang kampung badak pastu pergi muzium dia, medik abes lah

dua hari dekat teluk intan ni masa nak balik singgah dekat bukit titiwangsa ke apa entah jumpa beruk beruk

tengok sunset kot masa ni peh syiok


hok aloh burg feeling mung ni

kompilasi gambar trip teluk intan

ni gambar masa bangun pagi dekat RnR apa entah sebab takde tempat nak stay malam sebelom tu lepak mcd sampai nak subuh.
bangun pagi tepi bukit and bersiap untuk jejalan.
hak ni pooon best banyak gila gamabr tapi dengan sufi semua
jangan la lupa mar oi semua benda masa datang sini dia punya syok mandi manda naik aiskrim semua tu
subhanallah so much fun

ni masa pergi wedding ann, menyimpang jauh hahahaha
sweet couples spotted aku sorang je forever alone.

ni sanggup parking tepi jalan ni nak usha view tepi jambatan

ni gambar rahimi tangkap, lawa gila, tu aku bawah board, belakang tu ada burg.


banyak sangat benda terjadi tahun ni. aku pon tak ingat banyak sangat dah tai ada satu lagi yang aku takkan lupa somewhen dalam tahun ni ada game basketball. aku team burg dapat second place. burg bergiat aktif basketball tahun ni tapi  masa second year dulu dia tak main langsung. tapi masa first year dulu dia selalu ikut aku cari court basket untuk main basketball masa dekat shah alam. aku pernah cakap kat dia even masa tu dia tak pandai main tapi one day kami akan main as one team dalam tournament, alhamdulillah da termakbul ye dok burg? haha

Tanpa masa dan peluang yang diberi oleh Allah,
Tanpa semangat dan kepercayaan seorang teman, Burg.
Tak mungkin ada semua ni. 

Alhamdulillah. its a great year. :)

p/s : Ukhuwah filllah abadan abada