the day i dig myself out from my grave

Posted in By beoma 0 comments

Assalamualaikum,
      Its been quiiiite a while tak hupdate blog ni, those thing yang emo emo tu i wont really classified them as entries, sounds more like luahan hati. blergh. Too many good things happened, and the hell i forgot to update one of my happening days that time aku lulus written exam, ya allah haritu palpitation kemuncak boh, my heart is pumping to death.

     That day on friday, tidor petang lepas solat jumaat yang sedap enak and i woke up at 5 pm tetibe judin yang dengar aku baru bangun terus bagitahu aku yang result dah keluar and dia cakap dia lulus, masa tu aku rasa nak rebah balik ke atas katil, tak terdaya nak melangkah tapi menggunakan alasan mati terkejut sangat sukar diterima komuniti so aku hempap bontot atas kerusi log in segala bagai nak bukak facebook di mana imran would have post all the pics with the lists of batchmates and the results. nak bukak tu kemain tangan gigil do dua kali salah log in passowrd aku tak tahu sekali tekan berapa huruf yang keluar dia punya gigil melampau. masa tu aku tengah pikir alasan nak bagi kalau fail, tengah bayangkan muka umi kalau dia tahu aku fail. kalau aku fail. babee memang terus lupa no matrik aku syial dia punya kalut tu ya allah aku terdiam sekejap tarik nafas semata mata nak fikir no matrik aku berapa. bila da ingat no matrik tu aku tenung balik skreen tu mata tajam je cari nombor. khusyuk aku cari. suddenly i aw my matric no with a tiny letter next to it . a  'B'.
ya allah, masa tu aku tak larat nak tarik muka tapi aku pejam sambil tundukkan kepala, masyaAllah dia punya lega tu kau rasa terlepas habis segala masalah dari hidup ko, terus lupa yang ni bukan the only exam yang ada through out this medical world tapi masa tu theres no more painful to my brain nak pikir pasal kecuakan menunggu result and all those complication. blerghhhuughhuuuaargrghhhhh lega nokrommmm.


thats the day i dig myself out from my grave.
the grave where scare and worry-ness is the jasad and theres no way out.

metafora gila kan? mana taknya dooh long case fail kot dengan buku log aku hancur gila ada tiga procedure je. TIGA je dia nak DUA PULUH !



Allhamdulillah.