the anson unexpected journey : of Samwise Burgee and Frodo Beomaggin

Posted in By beoma 0 comments

*playing the Story of My Life-1D*
faktor lagu background adalah penting bagi penulisan blog.

hah tajuk entry poyo habislah

Amar,
      By 3 pm this evening ill be going to Teluk Intan lagi, gonna be the third time lah, the first time was during my Rural Urban Posting. The second time was last two week. Baru je sangat. (sounds weird) . The second time was awesome sangat gillew babey bak hang. Nak cerita yang second time je ni. I feel so wasted kalau tak tulis kat blog ni hah. It was a good nostalgic memories.

      Malam tu aku gerak dengan Burg from kolej, kami berdua je ditemani Hot Choc and Macchiato. Two hours journey and jumpa Eddy and Fith that night dekat Teluk Intan. lepak lepak sembang sampai pukul berapa entah sekor sekor tewas tidor mati. Esoknya pergi Ipoh jalan jalan tengok dua wayang boh, nasib baik dua dua cerita best je. Tengah malam tu melepak dekat rooftop Jusco parking lot dia yang dah kosong menjerit jerit nyanyi lagu macam macam. Balik kolej Teluk Intan agak lewat terus terbongkang. jangan bimbang solat semua jaga.

     Esoknya dekat tengah hari aku and burg gerak balik Sungai Buloh. Firstly Burg nak bawak pergi jalan jalan dekat rumah dia sebab dia asal Teluk Intan je, tapi mak bapak dia takde pergi Ipoh, so we just passed by je la, tak singgah pon, then kami singgah Pasir Salak dulu because ive been wanting to meet mak angkat aku lepas dah dua tahun tak jumpa. Dia takde pergi Ipoh. Pasir Salak is so nostalgic. Becase we had Opkim over there dengan Ayam, Sufi, Syakir, Fatheen. Childish memories. Hmm cepatnya masa berlalu. It was so fun. Kali ni pergi Pasir Salak is a bit empty. Dekat Pasir Salak tu aku ngan Burg masuk Muzium dia sebab takde keja lain dah, best plak masuk muzium dia even aku dengan burg je, last time ada ramai orang sufi semua. Habis satu muzim kami pusing. Last last pukul 4 petang baru blah dari Teluk Intan. Along the road singgah kedai kerepak apa ntah dekat  Sabak Bernam tu, borong borong banyak gila pastu sambung journey. Pastu kami singgah Bukit Melawati tengok beruk banyak giler naka kaler orange. Masa tu ada awek awek korea. Hmm kononnya ushar beruk la kan. Ingat nak tunggu sunset. Tapi burg nak bawak aku g makan Cendol Bakar so kami terus blah dari situ. Malangnya masa dah sampai cendol bakar tu kitrg dah lewat so x sempat merasa jugak.  Lain kali jela.

        Lewat jugak sampai kolej dekat pukul 9 malam even dah gerak before zohor lagi. Tiring yet damn so awesome when it is with someone yang boleh masuk dengan kau kan. I wish there will be another time kami boleh hang out macam tu lagi. next trip will be somewhere along pantai timur. Terengganu and Kuantan trip. Bila tu tak tahu la.












till next time


Ukhuwah fillah Brotha.