kenal aku lebih

Posted in By beoma 1 comments


dekat laman sosial seperti twitter atau facebook, twitter lebih lebih lagi,, aku lagi suka menunjukkan gaya aku yang lebih ceria dan happy go lucky, bukan apa, bukan jenis aku nak sedih sedih dekat twitter, sebab apa kau tweet dekat twitter tu semua orang baca, so affect pembaca juga. kalau yang caring dia akan tegor la whether kau ok ke tak dok gitu? kalau yang jenih perengus, lama lama rasa annoying jugak tapi aku lek je, kalau benda sedih yang aku dapat menjiwai memang aku tanya slow slow. padahal dulu aku nak setahun duk tweet beringus sedih tetiap malam kemaruk haloperidol tweet macam nak bunuh diri bla bla, bila pikir balik rasa nak deactivate twitter sebab ada kesan dan sejarah uduh. tapi i learnt a lesson from some part of the life. dari apa benda yang berlaku aku ambil pengajaran, tak kisah la isu bestfriend ke. isu break up ke, isu apa apa je, benda yang boleh belajar, belajar lah, jangan jatuh ke dalam lobang yang sama dua kali dok gitu.
so i learnt. and from that point aku rasa hidup aku mula ditumbuhi pelangi ibarat disiram keriangan cahaya mentari bla bla bla. so lepas tu aku dah tak tweet benda benda sedih. even kalau aku mad as a cow sekalipon regarding anything, aku pikir dulu sebelum tweet, sometime ada je aku mencarut odoh gila sebab bengang yang teramat seperti kena hack dengan azri baru baru ni, teruk juga aku menyeru bahbi di twitter tapi 2-3 minit lepastu aku terus delete. malas la nak biar orang baca benda camtu, buruk imej, bukan nak hipokrit tapi maruah diri la, nanti orang tahu kau macam mana, walau beach mana seseorang perempuan atau seswag mana seorang lelaki, they have their own barrier and limit nak tunjuk dekat public dok gituuuuu

padahal aku ni rasanya panas baran jugak, senang je aku rasa irritate, lawak bodoh yang slumber kalau tak kena line aku bengang rasa berdebar debar sumpah rasa nak terajang nak sepak tapi memang alhamdulillah kelebihan anak abdul rahman ni aku control je tak tunjuk, seminit dua minit hilang la berdebar debar tu, tapi seriusly aku perasan aku mudah gila naik angin cuma angin tu tak terkeluar dekat muka. nak nak kalau orang yang aku target memang aku benci gila bahbi, kalau buat lawak tak masuk dengan aku aku tenung je dalam hati mau aku racunkan kau dan keluarga kau nak nak mak bapak kau sebar besarkan kau tapi wat lek je sabar itu separuh dari iman dok gitu. 
sebab tu semua orang gembira buat lawak dengan aku sebab aku wat lek jeeeeeee.... topakhang !

ok abeh cite.