Dendam Perantau

Posted in By beoma 0 comments

Assalamualaikum,

Gelap. Kosong. Tidak Bermaya. Kurang Bermaya. Tiada Bermaya.

      Ya udah. malam ni dah boleh balik rumah. penat dah aku tunggu dua hari bertahan dekat sini. Tak perlu cerita la penat nak menahan kebas bontot berbantalkan kusyen seat bas Sani 8 jam ke rumah, itu perkara biasa. Biasalah perantau ratusan kilometer dari rumah ni kalau pemalas nak beli tiket awal awal jawabnya tiket habis lah, nak nak time raya camni. Sembelih lembu tak sembelih, cuti tetap seminggu. Jadi balik la oi. wak natang stay dekat kolej.Tapi tinggal Shariz and Kenny je la. tak leh buat apa, rumah dorang obersea boh, naik bas tenggelam, naik flight tak berbaloi. Insyaallah ada hikmah untuk dorang. Boleh la Shariz habiskan Mcleod, exam 3 minggu lagi. Berbalik pada aku, pemegang watak utama belog ni. patutnya aku balik semalam, mengikut perkiraan meng-agak Zharif, namun tersilap baca tarikh tiket. kekecewaan ditambah lagi sehari kepada malam ini. Sabor jela. Alhamdulillah thanks to zharif, Allergic Rhinitis aku disembuhkan dengan kuasa Allah melalui loratadin yang juga dipunyai oleh Zaki Gaga tapi tak nak kasi dekat aku kaaaaaannnn..haha

     Berdendam juga aku pada kawan kawan yang balik awal, nak je psiko dorang pergi clerk 15 patients dalam masa dua hari ni atau habiskan Mcleod Physical Examination dan buat prototaip salinan mcleod dan hutchinson. namun berakhir dengan menjahit button labcoat dan bermain dota tanpa henti. Dah la harini ada birthday partey Family Abdul Rahman atas kelahiran semula ke 23 dan 26 Mcbe dan Mcyu corrrespondingly. Happy birthday abe n kakok. muga muga rezeki berlimpah ruah hingga termasuk poket dan perut adik comel hitam manis manja gebu perut berlipat yang ni ea. 

   Patutnya burg balik lambat at least semalam kalau tak tersalah bagi tahu tarikh tiket, kalau tak dah boleh khatam LOTR and Hobbit. Nebermind, berkisar mengenai Burg termasuk dua makhluk keding dan kurang upaya (eddy and fith) , thanks for the great holiday last week. Kuak Babi ! Kuak Anjing ! Kuak Dugong !

"satu ! dua ! squat ! " ujar eddy si gila.

dah dah, bisa hamil.