Marhaban ya Ramadhan !

Posted in By beoma 0 comments

assalamualaikum.
and again alhamdulillah, its ramadhan!
jangan baca dengan nada budak 15 tahun baru seminggu coup...  ops.
it supposed to be Thor-like-sounded.
ah whatsoever,

so sama macam tahun lepas,
we supposed to take and have this ramadhan like it would be our last time having it.
and maybe we even cant make it a day if Allah do want it.
so dont waste the time and seconds that is passing away with useless things.
i have my ear the nearest to my mouth and i heard the clearliest.
so the words are for me too,the more.
tak kisah la kalau kita ni kaki kutuk, kaki ngumpat, kaki carut or whatsoever,
take this as a point for a change insyaallah,
amiiinnn..

so i just cant sleep tonight excited nak sahur sambil burg terbongkang tidor.
kejap lagi nak kejut dia and its hard you know, burg jangan mara. lol
i just love waking people up for sahur.
kalau dulu masa aku form 5, right 4 years ago,
i was a warden-like-prefect and jaga satu dorm budak form 1.
aku akan ambil satu batang besi dari rak kasut besi and make a loud noise,
ketuk ketuk semua almari besi sambil berlari sepanjang dorm tu.
best siiiaaakkk.
rasa segar gila
last year was at kolej kenanga,uitm shah alam
nak exam so tak ramai orang tidor , study straight sampai sahur
tapi best jugak jerit jerit kat tengah blok nak kejutkan semua orang.
and this year tak tahula.
enthusiasm nak bersahur masih ada alhamdulillah.
because some people just dont like bersahur.
one man's meat is one man's poison.
tak kisahlah.

so, selamat ber-ramadhan and bersahur!