Love ? -use it wisely

Posted in By beoma 1 comments


pada asalnya aku rasa segan jugak nak post post pasal mendalah beragama ni,
kang ada mulut ci-bye kata aku berlagak alim ulamak pula,
but who the hell cares kan.
just kali ini aku rasa aku patut sampaikan something that i supposed to share with everyone.
mungkin ada reader yang boleh kaitkan kandungan nya dengan kehidupannya.
and maybe there will be some of you would feel it useless to read sebab takde kaitan dengan hidup ko.
but just faking read it!

people,
dalam hidup kita ni jangan sayang orang lebih dari sayang Allah.
mungkin ko bleh cakap ''ah, semua orang tau benda tu"
tapi kalo sekadar tahu benda ni buat apa kan, apply it la.
macam ko selalu duk ingat dekat awek ko la,
ada ko nak ingat Allah sebanyak mana ko duk ingat dekat awek ko?
fikir fikir kan.
nonsense kan?
but its faking true man.

cause lately i found out having too much love on people is valueless.
nak nak kalau orang tu tak pandai nak hargai kan?
think about it by yourself la.
dush, this is just some sort of peringatan.

save ur smile to those people who deserve it, why wasting time taking big care to those people who should be neglected.