a piece of thinking. need to change big dude.

Posted in By beoma 5 comments

tahun ni umur aku bakal masuk 20 tahun.
nak calculate dosa pahala bukan bawah kemampuan aku.
tapi kita masih boleh memuhasabah diri kan?
boleh hisab balik kita punya diri dan agak kita punya bancian.
konfemnya dosa aku berlambak lambak nak dikomper kan ngan pahala aku.

damn 20 tahun dah kot tahun ni.
rasa nak sangat berubah.
paling lama bleh hidup kalo tak mati awal pon aku rasa takat umur 40 je..means ada 20 lagi la..
*andai kata la..
kalo mati awal nak wat cane..
dan 20 tahun to go ni tak kan nak stay ngan perangai sama kan?
nak nakal nakal..kutuk orang..
jerit2 macam sial.
pfftt..tak kemana kalo macam tu.
ke neraka je la jawabnya kalo stick ngan perangai sama.
damn 20.
aku rasa dua dekad tu dah cukup kot untuk berperangai tidak matang.

kata kata fudai pon terngiang ngiang lagi dekat aku.
few days ago seperti dalam post previus aku,
aku ada cer pasal kitrang melepak kat McD.
and masa menghabiskan juadah penuh trans fat dan bergula tinggi,
kitrang ternampak satu group budak2 perempuan yang sopan pemakaianya.
memang sopan betulla.
tudung dipakai dengan sempurna,mata mereka dijaga dengan baik.

and kami bergurau senda nak jadikan budak budak tu sebagai calon isteri and so on.
but one of us said to us yang layak ke nak jadikan dorang tu isteri kita kita kan,
its like 'a good woman for a good man' la kan.
then it twitch my head for a moment.
am i gonna get a beach based on my bad attitude?
tapi tak kan lah nak bukak table citer emo2 plak ngan dorang kan,mesti kena kutuk nya.

but this thing sticked in my head for a whila la.
damn is it?

soon im 20. guess its the real point of changing.
tak kan lah nak stick dengan ketidak matangan kan?
well my career soon need someone in a white coat with matured head and positive thinking kan.
guess its so lah.
for the time being,need people to support me slowly la to be better,
tak kan aku nak masuk semester dua pakai kopiah serban sejadah dekat bahu tasbih dekat tangan kan?
obviously kena kutuk la kan?
kawan kawan aku ada berkat setan semuanya
*see,ayat aku,yang ni aku tak nak backspace. biar kejujuran melekat.
haish.kena berubah.