its hard to 'backspace'

Posted in By beoma 2 comments

ok. im homeeeeeee!!
what the fak?
i just reached uitm shah alam..
macam taik..

thanks to gluteus and uschium,
sebab takde bagi stimulation pada pain and lenguh receptor.
subuh tadi aku tiba.
memang dah takleh nak tidor.
dua mesin basuh aku gomol nak basuh semua baju yang tersimpan dalam bag besar aku yang dijaga senior yen.

then aku bukak laptop.
stalk awek segala bagai.
ingat nak update status seperti "aku dah sampai USA! ewuhuu..excited*" atau "just reach uitm,not bad"...
namun khuatir takde sapa nak like pepagi buta,maka aku tangguh kan dahulu.
dan pagi ni juga aku detect bahawa button 'backspace' aku dah rosak.
kena tekan kuat kuat baru jadi.
damn isnt it?

maka pikiran positif aku lalu tercerna.
walaupon cerna membawa maksud kepada digestion,
namun aku rasa cerna agak sesuai diguna.
berkat baca blog naz.,
vocab bahasa melayu aku agak terkesan.
gurau je naz*

berbalik pada pemikiran positif aku,
bila button backspace dah rosak,
maknanya aku tak boleh semudah mudah nya nak buat kesilapan lepas ni,
sebab tak semua boleh di undo mudah mudah.
tak semua boleh dierase begiitu saja.
samalah bila diapply pada kehidupan kita seharian,
atau apa apa keputusan yang ingin kita buat,
once u made a choice,
its hard for a returning back.
macam button backspace aku yang sengal.
buat error atau typo,
kena tekan kuat2 baru bleh undo.

namun,
bila aku berpikiran negatif,

"barua punya button,! kat umah tak nak rosak,babie kat sini baru nak wat prob..apa masalah kao syial,,baru beli je kan..jadah nak rosak awal lagi2..sheit ah kao 'backspace'  !"


pikiran negatif lebih menenangkan fikiran.
berfikirlah negatif.