tiada facebook.

Posted in By beoma 0 comments

its a good decision to take something that kills u slowly away.
facebook basically doesnt bite so much. but they bite every single growing spirit of mine.
lihat sahaja. sejak tiada facebook,aku lebih tegar untuk berbahasa inggeris di awal belog sebagai mukaddimah.

dua hari lepas aku tukar passwerd facebook aku dimana hanya burg@hamizul afiq sahaja yang tahu.
aku ulang.hanya hamizul je yang tahu. maknanya aku sendiri pon tak tahu.
gampang kan? bapak gedik nya nak buat macam ni kan. 
tapi gedik level ni sangat diperlukan sepanjang study weeks ni. 
facebook banyak mendorong aku untuk lebih rajin belajar.
lihat sahaja setiap kali dia memakani 70 peratus waktu belajar aku yang pada akhirnya membuatkan aku berasa bersalah dan berjanji untuk lebih rajin.
namun ianya berlaku setiap hari bermaksud hari hari atau daily.

lantas aku mengambil jalan tiu.
membiarkan burg menyimpan password tersebut dalam kepalanya.
habis je final nanti baru aku bukak balik facebook ku.

dan akhirnya aku semakin kurang melalaikan diri dengan mendalah tersebut.
aku bercadang juga untuk bergiat aktif dalam bidang tweet tweet.
bodoh apa?
nak semua laman sosial aku hanya burg yang tahu passwordnya?