lelaki pon PERIOD juga

Posted in By beoma 0 comments

jika kamu perasan,aku ada posting dekat facebook pasal ayat ni..
tapi hanya jika kamu perasan,dan aku yakin kamu juga jenis yang tak abes2 perasan macam aku kan?
tanya je kakak aku .,siapa shah rukh khan di rumah kami..
walau mak sedara aku tak abes2 samakan aku dengan Adiputra, aku yakin,aku lebih mirip dengan SRK...
atau..SRK yang mirip dengan aku?...
perasan bukan?aku lebih gemar memanggilnya sebagai self-motivated atau apa2 istilah yang mirip dengannya..

tak abes lagi dengan perkataan 'mirip'...aku nak cerita juga dekat sini.
bahawa lelaki juga mirip dengan wanita.ada tempoh dimana wanita akan lebih cepat membara tatkala kamu keluar date dengan dia dan kamu tidak beberapa memuaskan hatinya,(tiada unsur lucah disini),yakinlah bahawa tuhan dah anugerahkan dia cuti yang mengacau hormon dia dan aku yakin hormon yang paling membuak2 di waktu itu ialah terajang-member-sterone.
dan tempoh ini dikenali sebagai Period..search sahaja di google translate maksud kepada Period.kamu akan dapat jawapan nya tetapi sebutan nya pasti berbeza.mungkin kamu akan menyebutnya sebagai "what the fcuk?"
sudah faham apa yang ingin diceritakan bukan?

apa yang mirip disini ialah lelaki juga ada tempoh period itu.
tapi tempoh ini tidak boleh dipastikan dari pengaliran mana2 sungai merah...
tapi boleh dipastikan melalui jumlah darah yang terpancut dari muka adik2 mereka.
kerna dalam tempoh Period ini juga lelaki itu tegar untuk menerajang mana2 pem-buat-lawak-tak-bagi-salam.malahan emosi nya juga mudah terganggu.
ambil contoh yang paling jelas n paling hampir ialah budak bernama ammar di kampung aku.
kebelakangan ini,sikap nya lebih pendiam.aku yakin ini mungkin petanda ajalnya hampir sampai.
bila member2 nya buat lawak tak de tertib,dia gemar menjulang jari tengah saja.mulutnya tidak banyak membebel.bukan selalu yang sering dia buat.
selalunya dia akan menjulang jari tengah sambil mencarut-carut.
satu perubahan besar.

ajal tu suratan ilahi.kalo memang dasar umur x beberapa nak panjang,tetap mati jua.
tapi ini mungkin disebabkan si ammar sudah merasa sedih.
minggu depan,dia sudah tidak boleh lagi tengok citer Asmara lagi walau kandungan cerita itu tidak sehebat nama-tajuknya-yang-dalam-bahasa-omputih.
dia juga dah tak boleh nak pegi cybercafe pagi-pagi dengan naim n kawan2 sebahlol untuk main Counter Strike bergenre 40 PL.
aktiviti tegar main bola sepak ole kanak2 pom terpaksa ditinggalkan juga.
mungkin itu sebabnya dia bersedih sekarang sahaja.
lihat sahaja,demam gila posting nya sudah berkurang.jarang sudah dia posting.kalau dulu,dalam sehari tu kalo boleh nak posting dua kali.kemain sangap posting.

mungkin nanti Seven-Eleven akan jual Kotex atau Laurier for Man.