budak-bakal-gemuk yang pemalas.

Posted in By beoma 0 comments

baru-baru ni memang ada ura-ura yang McD menerima protes dari org ramai..
memang benda tu bukan sekadar khabar angin..
McD cawangan tu rugi besar akibat protes dan rusuhan penduduk wakaf che yeh..
peniaga jalanan dan tokey kedai pom ada mnjalankan rusuhan dan mogok x nak melakukan urus niaga dengan penduduk area KB nih..
punca nya memang serius gila..
disebabkan sikap jual mahal manager McD tu yang da menolak interview malahan x memanggil pom kanak2 kacak bernama ammar,semua penduduk x berpuas hati..
terus terang aq cakap aq la kanak-kanak terlebih upaya tu..
aq hanya apply nak jadi cleaner yg tolong kira duit kat McD tu,dan aq juga dijanjikan innterview,
namun aq tidak dipanggil2..
perkara ini disedari pihak media dan paparazzi yang x abes2 melakukan perbuatan merakam xtvt seharian aq..
so...itulah punca segala rusuhan aman mmbakar McD tu berlaku..

hiraukan babak tak bermoral itu..

petang tadi ada sorang staf Billion call aq...
dia mintak aq lapor diri untuk bekerja dengannya..maaf,bekerja bersamanya esok pagi..
aq tersangat la seksaited..
aq mula dapat membanyangi lambungan duit2 ke atas ku berbirat dengan tilam yang empuk seperti di dalam iklan Kotex..
aq bagtau mak aq...mintak restu dan buah kelapa...aq tak tahu kenapa aq sebut buah kelapa..
lepas tu mak aq ok je...but dia cakap aq kena keje kuat la skit..
aq mengerti maksudnya..bayangkan berapa kilo beras telah aq habiskan tanpa buat apa2..
sila faham dengan baik..menghabiskan beras tanpa buat apa2 bukan bermakna aq buat silap mata..
maknanya..keje aq makan nasik je pastu ngadap fesbuk,tidor,tgk TV n tolong anak2 yatim..

aq terkedu..terpikirkan aq bakal melakukan amalan syaitan dengan membazir kandungan air yang ada dalam badan aq diiringi bau ketiak ketika melakukan semua kerja2 itu nanti...
gila apa..nak duduk bawah air cond lama2 sampai pukul 10-11 malam..
tu kalo aq bebetul balik kul 10-11 malam..
katakan kalo aq pegi wat amal jariah pulak kat kedai kopi menyumbang rezeki pada mamak kedai kopi tu sampai kul 2-3 pagi..
terpaksala mengungkas(memanjat) pagar rumah di malam hari...

aq mula memikirkan nasib malang yang menimpa itu..
namun,.aq mula berfikir positif..mungkin panggilan dari staf tadi hanyalah bisikan syaitan untuk memudaratkan diri ku sahaja...

maka aq bertanya pada mak aq :

      "kalo cuti 5 bulan ni amar duk rumah je bleh?"

jawapan dari seorang ibu yang penyayang sangat positif...
5 bulan lag,aq bakal menjadi seorang budak seperti di tajuk post kali ini..